Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
5.3.2008, Jan Vítek, aktualita
Společnost AMD nedávno oznámila, že hodlá i nadále podporovat rozhraní AGP i u nových grafických karet. Ne tak NVIDIA. Ta se naopak nechala slyšet, že již neplánuje žádné nové karty pro AGP sloty. Nejvýkonnější karty pro AGP od NVIDIE tak...
krl (71) | 8.3.200813:44
Stejne nema cenu vyrabet AGP verze novych karet. AGP je vetsinou v PC, ktery by svym vykonem akorat tak novou grafiku brzdilo.
Odpovědět0  0
jarod72pm. | 14.3.200815:13
pro semprony a celerony s deskou která je okolo 1000 korun
je to ideální spojení pro laciné PC ­(mimochodem tyhle velmi laciné modely se prodávají jen jako celek nikdy ne po částech!­)
pokud si někdo myslí že AGP slot brzdí PC nebo naopak tak asi neví o PC vůbec nic. ATI nasadilo zajímavou cestu pro ty kteří nehodlají kupovat nové PC jen skrz grafiku!­(pokud to má někdo odskoušeno např. HD 2600XT zvládá na klasickém monitoru veškeré dnešní hry!ať už pro verzi AGP nebo PCI­-Exp.­)
pokud někdo používá PC nejen pro hry ale jako universál je to další plus pro něho .
Ano AGP má již svoji slávu za sebou ale stále se ukazuje že ještě není mrtvé jak o tom někteří před 2 rokama mluvili a tahle skutečnost jim jejich stupidní názory zcela vyvrací.
pro: krl
nepiš tyhle věci pokud neznáš skutečnost věci­- dnes se dá postavit PC co spíš bude brzdit AGP grafika ale to je jedno jde o to že problém tam není!
Odpovědět0  0
krl (71) | 15.3.20081:24
Ja tam pisu ze AGP slot je vetsinou v pocitacich, ktere by svym vykonem nemely na to, aby plne vyuzili potencial nove graficke karty, ne to, ze ho brzni AGP slot. No nevim co si myslis o tom, ze zvlada veskere nove hry na klasickem monitoru, jestli myslis to, ze jdou spustit v nejakem mini rozliseni bez vsech efektu, tak to mozna jo, ale je to nehratelny a to pro me neznamena, ze ji zvlada. Nove PC s AGP by stavel opravdu jenom blazen, pri dnesnich cenach jsou to jen vyhozene penize. Ani do kancelare se to nehodi, na to je zase lepsi integorvana grafika.Co myslis tim, ze se nikdy neprodavaji po castech, to je docela nesmysl, asi jsi nikdy zadne PC neskladal, ze o tom takhle mluvis.
Odpovědět0  0
jarod72pm. | 15.3.200811:03
1.ty počítače dnes mají výkon na to aby nebrzdili grafiku a naopak
2.agp 2600XT si zahraješ Crysis na 1280x1024 bez AA a AF a vše na střední detail­(v tomto drtí i 1950pro !!!­)
takže hratelnost AGP grafik za 2000,­- je naprosto v pohodě.
ano laciné PC se vždy a pouze prodávali jako celek a nacházels je v marketech a jinde ­-pokud jsi měnil tak jen HDD nebo procesor nebo grafiku a to i časem.
narozdíl od tebe do PC dělám už 11 let takže si piš co chceš ale tady jsi vedle jak ta jedle.
Odpovědět0  0
krl (71) | 15.3.200812:55
1. V marketech nikdy nenajdes lacine PC, akorat tak tam jsou predrazene stare kramy, ktere by se nikde jinde nepovedlo prodat, nebo ruzne low­-end sestavy a zase za daleko vyssi cenu, nez je realna cena komponent ze kterych jsou slozeny.
2.2600XT je na hranici svych moznosti pri nastaveni o jakem pises a neni opravdu moc plynule hratelna, plynule znamena, ze se mi hra nebude nikde skubat a o tom se tady neda mluvit, navic jsem to psal vyse, nizke rozliseni, bez efektu, nejlepe bez DX10.
3. Narozdil od tebe PC neprodavam v nejakem marketu 11 let­(podle toho co pises to tak vypada­), ale vice jak 10 let je skladam.
4. Vsechny PC jsou slozeny z ruznych dilu, a to jestli se proda jako celek, nebo si ho clovek doma slozi sam nezalezi na tom jestli je lacine nebo ne.
Odpovědět0  0
jarod72pm. | 16.3.200820:37
1.upřesním jsou to předražené laciné PC
2.2600XT mám doma a vím co dokáže v crysis takže nepoučuj když o tom víš houbelec!
3.ja PC neprodávám narozdíl od tebe ale pracuji s něma 11 let a ty skládáš leda doma lego protože tápeš kydákoviny a jsi uplně mimo!­(ani nemáš odhad když si to domýšlíš­)
4.máš problém a to je tvoje myšlení ­-když nezáleží jestli je laciné tak proč tu celou dobu píšeš takové bludy???
Odpovědět0  0
krl (71) | 17.3.20081:33
Koukam, ze nejenom, ze se v PC nevyznas, ale kdyz ti dojdou argumenty, tak odpovidas opravdu nesmyslne. Bohuzel pro tebe, jsi mimo ty. A jediny, kdo tu ma problem jsi taky zase ty. Nejenom, ze neumis cist, ale ty neumis ani logicky uvazovat, to by jsi mi neodpovidal takove nesmysly. Nejdrive si poradne precti, co tu pisu, a potom mi teprve odpovez. Je rozdil pracovat a pracovat a u tebe to je presne videt na prvni pohled.Priste, nez mi odpovis, tak si to nech od nekoho, kdo se v tom vyzna poradne prelozit.
Odpovědět0  0
jarod72pm. | 17.3.20087:51
LOL
poslouchej není ti náhodou 13 roků? na víc to totiž nevypadá .
tohle je vyloženě to že ti někdo šáhl na tvoje EGo ale mě to nevadí co tvrdíš vím že takových rádoby odborníků je plná republika ­(podle toho to tak vypadá na forech­)s tou logikou bych brzdil ­(ani nevíš co to slovo znamená­) jo a že tu spamuješ je fakt uchvatné .
popsal jsem skutečnost co se týče AGPčka a najde se jeden takový co si s toho udělá vlastní šou.
nemůžu za to že tu píšeš přímo laické odpovědi dané tvému 13 letému věku ale to neva mě tím neurazíš!
je vidět že už reaguješ podrážděně ale neboj už tě nechám není to můj styl tu házet spam nebo se tu hádat s nedokojencem takže si to klidně užij ty argumentáři :­-­)­)­)­)
ps: víš každá sranda něco stojí ale ty jsi nás pobavil teda hodně­(když to četli mí kolegové tak se pomalu váleli smíchy po zemi ­- mít šou tak tě tam pozvu­) beze srandy :­-­)­)­)­)
tak zdarec srandisto.
Odpovědět0  0
Tualatin 6 (1) | 17.3.20088:17
nechci se nijak vměšovat do vaší diskuze ale z vlastní zkušenosti musím říct, že AGP je i pro dnešní nového pc naprosto dostačující samozřejmě v kombinaci s výkonnou grafikou. Mám pc p4 2.2 ghz 512 mb ram a grafiku ATI 2400 HD do AGP a Výkon je naprosto dostačující. Třeba Oblivion hraji na 1024x768 + textury a efekty na střední
Odpovědět0  0
krl (71) | 17.3.200815:40
Jo pokud vam takoveto rozliseni staci, tak neni treba zatim menit, ale nove PC si predstavuji jinak.
Pro jarod72pm.No nevim, kdo se vali smichy, staci si precist ostatni pripevky na diskuzich, do kterych jsi se pripojil a hned je videt, ze se lide smeji spis tobe, jen vsechny urazis a pises opravdu same perlicky.
Odpovědět0  0
jarod72pm. | 18.3.20089:23
Ano stačí si přečíst ostatní příspěvky a zjistíš že každý se nachytal na své vlastní hlouposti a vyčítám to někomu? ne těch důkazů a pravd je plný net stačí jen hledat ­- když si to jwen přečteš nechá to v tobě mylnou informaci ale skus pohledat po netu kdo se blížil víc k pravdě a kdo jen spamuje a trpí že nemá pravdu
hold realita je někdy krutá a sem tam se lidi musí popíchnout jinak by žili neustále v omylu.­(jako s tím AGP slotem ­- který není už co býval ale furt postačuje pro kancelář nebo rodinné PC­) a to je taky fakt ­(dyť to vidím kolem sebe co mají lidi doma­).
ps:uražím jen toho kdo si to nechá nebo je sám agresivní a nevychovaný tvor­(nikdy s tím nezačínám jenom se bráním­)
když se někdo směje něčemu o čem nemá ani páru tak je to jeho věc ti zasvěcení ví o co GO a nemají s tím problém.
Odpovědět0  0
Spacer | 6.3.20087:10
Ja som na strankach Sapphire ATI 3850 AGP ovladace pre Vistu nasiel.
Odpovědět0  0
Spacer | 6.3.20081:48
Pani, tak teraz neviem, co je lepsie. Ci opustit vyrobu pre AGP, alebo vyrabat pre AGP a nedodat ovladace pre Vistu, kde sa da jedine vyuzit ATI 3850. Uz som ju chcel ist kupovat, ale neexistencia ovladacov pre Vistu je fakt zasadny problem. To si snad robia srandu. Ako poznam ATI, tak ovladace nebudu mozno nikdy aj ked to slubuju. To zostanem pri doterajsej Radeon 9800PRO.
Odpovědět0  0
norwi | 5.3.200823:30
pomaloucku si zvykam ze se stavi pc hlavne s PCI­-expresem a AGP odchazi na vecnost
Odpovědět0  0
Boguš (916) | 6.3.20089:58
... AGP odešla na věčnost už dávno ... ten kdo si v za posledná rok postavil nový komp s APG musel být blázen ... teda pokud nekoupil v Tescu v akci super výkonné PC na hry ... :­) :­) :)
Odpovědět0  0
Xingular (7) | 9.3.20080:32
Už před třemi lety, kdy jsem si sestavoval nový comp, byl problém sehnat solidní AGP grafiku. Chtěl jsem použít starší desku s AGP, kterou jsem měla doma, ale prostě jsme nemohl, protože jsem na ní neshnal žádnou solidní grafiku. Tak jsem si musel pořídit novou s PCI­-Express. Takže AGP je mtrvý už hoooooodně dlouho.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.